ENS PRESENTEM

Benvinguts us presentem el nostre blog. Som la Virgi, la Mery i la Noelia, estudiants d'Educació Infantil de la Unviersitat Rovira i Virgili de Tarragona

Amb aquest blog , volem que viatgeu amb nosaltres per les diferents estacions de l'any, que gaudiu de les festes que es celebren i de les activitats que realitzarem en cadascuna d'elles.

Esperem que el nostre blog us sigui interessant!

martes, 5 de octubre de 2010

LA PRIMAVERA

Comença el dia 21 de març i s'acaba el 21 de juny

LA PRIMAVERA DE VIVALDI

CANTEM TOTS JUNTS LA CANÇÓ DE LA PRIMAVERA!


La primavera ja és aquí
les orenetes al jardí
flors de colors omplen els camps
i d'excursió anirem plegats.

La primavera ja es aquí
les orenetes al jardí
flors de colors omplen els camps
tots els ocells fan els seus cants.

Passejant per un camp ple de blat
roselles roges ens van saludant
les papallones ens van envoltant
i un cirerer florit hem trobat.

Surt el sol que il·lumina els prats
i tot daurat de color va canviant
tots els ocells molt feliços cantant
la primavera van anunciant.

La primavera ja és aquí...






LES DITES DE LA PRIMAVERA




Aigua de primavera,
si no és torrencial,
omple la panera.



                                   Arc de Sant Martí,
                                   al matí fa ploure i
                                   al vespre fa aclarir.




  


Molta flor de primavera,
bona tardor espera.





                                                
                                        Quan fa dissabte la formiga,
                                        a venir la primavera no triga.






    Oreneta primerenca,
    primavera calorenca.




           


                              Primavera ha arribat,
                              un jardí a cada prat.






LES PARTS DE LA FLOR

Nens ja sabeu quines són les parts d'una flor? Anem a estudiar-ho!




SANT JORDI

LA LLEGENDA DE SANT JORDI


Fa molt i molt de temps, el poble de Montblanc era devastat per un monstre ferotge i terrible, que podia caminar, volar i nedar, i tenia un alè tant pudent, que des de molt lluny amb les seves alenades enverinava l'aire i produïa la mort a tots els qui el respiraven.

El monstre era l'estrall dels ramats i les persones, i per tota aquella contrada regnava el terror més profund. Preocupats per la situació, els habitants de Montblanc van pensar en donar al drac, cada dia de menjar a una persona, per intentar calmar-lo. El problema, era trobar la persona que vulgues sacrificar-se cada dia per ser devorada pel drac.

I així fou com després d'una llarga discussió, els vilatans van decidir sortejar cada dia qui seria la persona que aniria a para a l'estomac del drac. I així ho feren, i sembla ser que la jugada els va sortir bé, l'abominable bèstia se'n deuria sentir satisfeta, per que deixà de fer estralls i malifetes per aquelles terres.

Però heus aquí que un dia, la sort feu que li toqués ser devorada a la filla del rei. La jove princesa era molt simpàtica, amable, bonica, elegant. Tenia el cor de tots els ciutadans robats, i per aquest motiu centenars s'oferiren per substituir-la. Però el rei, afligit i adolorit, fou just i sever, la seva filla era com qualsevol altre. Si li havia tocat hi havia d'anar.


I així fou com la jove donzella sortí del castell per trobar-se amb la bèstia, mentre tot el poble mirava desconsolat i afligit com la princesa es dirigia cap al sacrifici. Però mentre la noia es dirigia cap al cau del monstre, un jove cavaller, amb una brillant armadura , muntat sobre un cavall blanc, La donzella se'l mirà i l'advertí:

- Fugiu! fugiu ràpidament d'aquí! noble cavaller, si us quedeu per aquí, apareixerà la bèstia i només us vegi us devorarà.


El jove cavaller, se la mirà i li contestà:
- No patiu jove donzella. Si sóc aquí es per què hi he vingut expressament. He vingut des de molt lluny per protegir-vos a vós i a alliberar el vostre poble d'aquesta fera.

No va tenir temps ni de dir això, que de cop i volta va sortir la fera, davant l'horror de la princesa i el goig del cavaller. Va començar una intensa però breu lluita, fins que el cavaller li va clavar una bona estocada amb la seva llança, que va deixar malferida a la terrible bèstia i la matar. De la sang que en brollà, en sorgí ràpidament un roser, amb les roses més vermelles que la princesa hagués vist mai, roser del que el jove cavaller en tallà una rosa i li oferí a la princesa.





UN ALTRE VERSIÓ DE LA LLEGENDA



SABEU PER QUÈ ES REGALEN ROSES PER SANT JORDI?




MANUALITATS

Una rosa de paper per al dia del llibre

La diada de Sant Jordi és el dia de la rosa, així que us proposem que en feu una de ben bonica. Aquesta no farà olor, però qui la rebi la podrà guardar durant molt de temps.

QUÈ NECESSITEM?
  • Paper pinotxo verd i vermell.
  • Tiosres.
  • Filferro.
     
Agafeu el paper Pinotxo de color vermell i el talleu creant fulles d’uns 30 o 35 cm.

N’agafeu 6 o 7 i les col·loqueu una a sobre de l’altra. Comenceu a plegar-les com si volguéssim fer un acordió. Feu tants plecs com doni la llargada dels papers.

Quan ja estigui tot plegat, agafeu el filferro que ens servirà per fer la tija. El plegueu just a la meitat del paper i el comenceu a enrotllar per tal que quedi fixat.

Retallem les voreres dels papers encara plegats.

Ara ja podem començar a obrir els “pètals” de la rosa. Obriu cada una de les parts com si fossin ventalls i després comenceu a separar les fulles de paper cap amunt.

Veureu com la rosa va prenent forma i volum.

Per últim, preneu una mica de paper de color verd i folreu la tija de filferro (així ens quedarà molt més bonica i protegida).

Amb la rosa ben oberta, de sobte, semblarà que hagi arribat la primavera a casa vostra!!!







 

No hay comentarios:

Publicar un comentario