ENS PRESENTEM

Benvinguts us presentem el nostre blog. Som la Virgi, la Mery i la Noelia, estudiants d'Educació Infantil de la Unviersitat Rovira i Virgili de Tarragona

Amb aquest blog , volem que viatgeu amb nosaltres per les diferents estacions de l'any, que gaudiu de les festes que es celebren i de les activitats que realitzarem en cadascuna d'elles.

Esperem que el nostre blog us sigui interessant!

martes, 5 de octubre de 2010

EL FUTUR EDUCATIU: LES PDI

Hola nens, nenes i professors!!! Alguns de vosaltres segur que ja gaudiu d'una Pissarra Digital Interactiva (PDI) a la vostra classe, però molts de vosaltres no, així que ara us explicarem una miqueta que són les PDI, per què creiem que són de gran utilitat a l'aula, i us ensenyarem un video pràctic.


Esperem que us sigui de gran utilitat!!!




QUÈ SÓN LES PISSARRES DIGITALS INTERACTIVES?
Les pissarres digitals interactives disposen d'un ordinador, un videoprojector i un taulell interactiu que ens permet escriure directament sobre ella i controlar els programes informàtics amb un punter (a vegades inclús directament amb els dits).


Aquí teniu un dibuix:



LA MÀGIA DE LES PDI

La màgia de la pissarra digital està en què tot el professorat s'entusiasma amb ella i, progressivament, va descobrint les seves nombroses possibilitats al mateix temps que assaja noves metodologies docents.

Per això, en major o menor mesura, SEMPRE es va produint una renovació dels processos d'ensenyament i aprenentatge. Raons del seu èxit:
  • És molt fàcil d'usar. De seguida s'aprèn el necessari per a començar.
  • Suposa una font inesgotable d'informació multimèdia i interactiva disponible de manera immediata a l'aula.
  • L'accés a la informació es realitza de manera immediata. No fa falta dedicar molt de temps a preparar materials, només cal conèixer la seva existència a Internet.
  • Possibilita l'ús col·lectiu en classe dels canals telemàtics de comunicació amb els quals es poden establir comunicacions amb altres estudiants, centres... de tot el món.
  • És una tecnologia neta que no dóna problemes.
  • Possibilita que les classes siguin més dinàmiques, vistoses i audiovisuals, facilitant als estudiants el seguiment de les explicacions del professorat.
  • Els alumnes estan més atents, motivats i interessats per les assignatures.
  • Els alumnes tenen un paper més actiu en les activitats de classe, participen més, tenen major autonomia i disposen de més oportunitats per el desenvolupament de competències com buscar i seleccionar informació, realitzar treballs multimèdia...
  • Els estudiants poden veure en classe materials que estan a la xarxa, i que després podran revisar detalladament a casa.
  • El professorat augmenta la seva autoestima professional: utilitza eficaçmenet les teconologies avançades, millora el quefer docent, millora la formació de l'alumnat, explora en Internet i investiga a classe...
  • Contínuament es van aprenent coses noves.
  • Es relaciona el món de fora de l'aula amb el de l'aula.
  • Facilita el tractament a la diversitat.
Com podeu veure, hi ha un sense fi de raons per les quals les PDI són de gran utilitat!!! 


DEMOSTRACIÓ DEL FUNCIONAMENT D'UNA PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA EN EDUCACIÓ INFANTIL

No hay comentarios:

Publicar un comentario